Hans Eva och Amanda Marklund

lördag 30 januari 2010

Torsdag den 28 januari

Dagen började som vanligt med en timmas lovsång. Människor från 50 nationer lovprisar tillsammans.

Sedan startar undervisningen som hålls av en kvinnlig pastor från församlingen i Bogota.
Hon talade över Jes.54:1-4 om att spänna ut tältdukarna om att utvidga sitt liv och sitt perspektiv. Hennes budskap var också glädjen i Gud. Hon talade om att ändra sin attityd till omständigheter, att inte låta sig frustreras utan i stället låta glädjen besegra omständigheterna. En stark undervisning om att leva ett segerrikt liv.

Därefter kom en manlig pastor från församlingen i Bogota och talade om 2 Kon.2:9 ff. Han talade om den dubbla smörjelsens villkor, att på samma sätt som Elisa höll sig nära Elia, måste vi hållas oss nära Gud.
Han talade också om att du och jag är de personer som Gud använder för att transformera städer och nationer. han talade också på ett fantastiskt sätt om att leva i en tjänande attityd. Vi måste våga ställa oss frågan, varför vi vill ha skarorna. Om svaret inte är att vi vill tjäna och betjäna dem kommer vi inte att få skarorna.

Nästa pass predikade pastor John Hagi från Texas i USA. Han höll en oerhört stark proklamation om den sista tiden och Jesu tillkommelse. Han proklamerade att den sista tiden som vi nu lever i är församlingens starkaste tid. Han proklamerade att församlingen skall predika evangelium med auktoritet och kraft, han proklamerade genombrott för mirakler, upprättelse av äktenskap och familjer, att människor som är ansatta av demoner kommer att bli befriade, att resurser kommer att föras in i församlingen. Han proklamerade också en tid av glädje. Detta var en oerhört stark trosförkunnelse.
Ett citat från predikan: "Du skall inte titta på det du går igenom utan på det du går till."


Pastor John Hagi från Texas USA predikar.

Sedan följde ett pass med Cesar Castellanos.
Här följer två citat från första passet, "Tider av hungersnöd är inte till för Guds folk, det är inte en tid att hålla tillbaka utan det är en tid då vi skall agera."
"The hand of the Lord redeems me, and the power of the Lord delivers me."

Lite senare under dagen höll han också en lysande predikan om Jesu blod. Uppenbarelsen över budskapet var påtagligt och det kastade nytt ljus över Blodets betydelse.

Nästa pass talade Rich Witmer från USA. Hans budskap handlade om en faderlös generation, där den stora uppgiften är att forma lärjungar. han talade också om församlingen som en familj av adliga fäder och mödrar, och där relationer blir starka och kärleksfulla. Då kommer vi att få se den föräldralösa generationen upprättad.

Kvällen avslutades sedan med ett pastorsmöte där samtliga pastorer från Europa som gästar konferensen möttes till gemenskap. Det talades också om en gemensam missionsstrategi för Europa. Spännande kontakter knöts och ny vänskap skapades. Ett intressant nätverk byggs över hela världen med en gemensam vision och missionsstartegi för väckelse. Denna samlig var en del av detta stora. Ett nätverk byggs för vår del av världen.


Nya pastorskontakter skapas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar