Hans Eva och Amanda Marklund

torsdag 28 januari 2010

Tisdag 26 januari.

Första hela konferensdagen startade kl.9.00 med en timmas hänförd lovsång. Gudsnärvaron är stark och påtaglig från första stund och det är helt fantastiskt att st tillsammans med 12 000 människor i lovprisning.

Första undervisningspasset handlade om bön och bönens plats och betydelse i en väckelse. Ett citat från undervisningen: "Vi har många projekt och utmaningar, men vi kan inte erövra dem om vi inte gör det på knä." samt "Det är på knä vi tar emot miraklet."

Det andra passet handlade om "Passion för Jesus" Passet hölls av Joanna Castellanos, en ung brinnande lovsångs tjej. Ett citat från undervisningen, "Att nå ut till barnen, ungdomarna och folket måste bli en passion i våra liv."

Det tredje undervisningspasset tog upp att vi måste tro på Gud i alla tider, även i kristider. Guds folk skall inte tala om kristider därför att Gud är vår försörjare. Fortsatt offer är vägen till välsignelse och resurser. Ett citat från detta pass, "Om du vill besegra den ekonomiska krisen i ditt liv eller din församling, så då i välsignad jord."

Det fjärde passet började pastor Cesar Castellanos att tala om sex principer för att forma lärjungar. Denna undervisningen fortsatte sedan under dagen och slutfördes under onsdagen. De sex punkterna är, utvälja, forma, fokusera, överföra, investera, reproducera.

Det femte passet handlade om Europa och vårt behov av starkt genombrott för väckelse. Pastor Wess från England höll en lysande beskrivning av situationen och talade starkt om Guds strategi för genombrott.

Onsdagen innehöll också ett oerhört starkt möte med Morris Cerullo. Han talade inte bara om tro utan hela hans person och tjänst utstrålade och förmedlade tro. Morris Cerullo utstrålade också auktoritet och när han proklamerade att G12 visionen inte är ett verk av något samfund, eller en organisation eller en människa utan av Gud skakade både den andliga och den fysiska världen. Det var en tryckvåg av smörjelse som gick ut i hela auditoriet.


Morris Cerullo med tolk.

Dagens samlingar avslutades med en helt fantastisk dansföreställning av församlingens dansteam. Koreografin var gjord av en ung tjej från församlingen. Budskapet i dansföreställningen beskrev olika gudsmän genom väckelsehistorien såsom Martin Luther, Andeutgjutelsen på Asuza Street samt striden om varje människas liv. Föreställningen avslutades med en vision för den kommande väckelsen. Detta var helt fantastiskt och oerhört proffsigt helt igenom. Det är svårt att beskriva med ord.

En helt fantastisk dag avslutades med en middag tillsammans med hela Sverige teamet.



Glada bilder från Sverige teamet


Eva prövar Colombiansk maträtt

Onsdag den 27 januari.
Dagen startade med stark och hänförd lovsång. därefter följde första passet med undervisning om att resa upp en ny Josuageneration och ett nytt ledarskap. Ett citat, "Allt börjar med ledarskap. När Josua dog gick folket bort från Gud därför att det saknades ledare för folket."

Andra passet var en lysande predikan om Naaman. Predikan var ett en mans drama med både humor och allvar. man kastades mellan skratt och tårar och allt slutade med en stark proklamation av hur Naaman blir helad och hängiven Gud. En fantastisk predikan.

Tredje passet hölls av 17 åriga Sara Castellanos. Hon talade brinnande om att vara totalt överlåten till Jesus. då kommer du att bli starkt använd av Gud att vinna din generation.


Sara Castellanos predikar.


eva i samtal med goda vänner under en paus.

Under dagen hölls också en lovsångs konsert med vild dans och andlig krigföring. Folk från alla nationer dansade med sina olika nationernas flaggor i hänförelse och triumf. det var ett oerhört befriande pass där bojor brast och människor sattes fria.


En hänförd och skicklig gitarrist under konserten.


En hänförd lovsångsledare i bön under konserten.


12 000 i lovsprisning.

Denna dag avslutades med ett tre timmars långt pastorsmöte som handlade om en väckelse strategi för hela jordens frälsning. Denna kväll skrev kyrkohistoria när över 1000 pastorer från ca 50 nationer, många från "megaförsamlingar" enades om en väckelsestrategi för världens frälsning.


Trötta men glada och upprymda pastorer efter dagens möten.

1 kommentar:

  1. God,

    Let us see the might of your move in Sweden.

    Jesus hasn´t given up on us, he loves Sweden...

    Vi kommer att få se samma sak i Sverige.
    Lady

    SvaraRadera